چگونه روابط اجتماعی بهتری داشته باشیم؟

 

سرفصل‌های این مقاله

 

 

 

شاید تابه‌حال در موقعیتی قرار گرفته باشید که به خودتان بگویید خوش به حال فلانی! چقدر روابط اجتماعی قوی و خوبی داره!

دنیای مدرن امروز با ارتباطات و روابط اجتماعی پیوند خورده داشتن رابطه اجتماعی قوی‌تر و موثر جزئی از ضروریات است. افراد زیادی وجود دارند که احساس می‌کنند در روابط اجتماعی خود چندان قوی نیستند و همیشه از پایین بودن ارتباطات اجتماعی‌شان ناراضی‌اند.

بسیاری از این افراد به طور مداوم به دنبال راه‌هایی برای تقویت روابط اجتماعی خود هستند و بهترین راهکارها را برای آن به کار می‌گیرند. در این مطلب از وبلاگ افق سلامت قصد داریم درباره ارتباطات و روابط اجتماعی و درمان روابط اجتماعی ضعیف صحبت کنیم. اگر دوست دارید بهترین راهکار برای تقویت روابط اجتماعی را بشناسید و در این زمینه بهتر عمل کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

 

روابط اجتماعی چیست؟

پیش از آنکه به راهکارهای تقویت روابط اجتماعی بپردازیم، بهتر است به طور دقیق بدانیم روابط اجتماعی چیست و به کدام دسته از روابط، روابط اجتماعی می‌گویند.

حتما این جمله را شنیده‎اید که انسان ذاتا موجودی اجتماعی است و تمایل دارد اجتماعات کوچک و بزرگی انسانی را تشکیل دهد. همین میل و رغبت به برقراری ارتباط با دیگران توانسته همه افراد را تشویق به برقراری روابط جدید و تازه کند.

بعضی از روانشناسان اعتقاد دارند که همه انسا‌ن‌ها با یک احساس طلب، تشکیل دادن و حفظ روابط اجتماعی متولد می‌شوند.

به زبان ساده انسان‌ها از آغازین روزهای تولد به ارتباط با دیگران تمایل دارند و برای تقویت روابط اجتماعی خود تلاش می‌کنند. 

روابط اجتماعی به طور کلی روابطی را در بر می‌گیرند که یک فرد با بقیه افراد اجتماع برقرار می‌کند و در تعامل با افراد دیگر است.

 

چرا داشتن روابط اجتماعی اهمیت دارد؟

زندگی همه آدم‌ها به روابط و ارتباطاتشان پیوند خورده است. شما از ساده‌ترین کار و فعالیت‌ها تا سخت‌ترین و پیچیده‌ترین‌های آن، نیاز به ارتباط با دیگران دارید. تاثیر روابط اجتماعی در زندگی به وضوح مشخص است و به راحتی می‌توانید فواید و مزایای آن را در موارد کوچک و بزرگ ببینید.

در واقع روابط اجتماعی و تقویت آن‌ها لازمه زندگی همه آدم‌هاست و کمک می‌کند که نیازهای خود را به شیوه‌های درست و آسان‌تر رفع کنند. این روابط از نخستین روزهای زندگی هر فردی را در برمی‌گیرند و تا آخرین لحظات زیست با او هستند. بنابراین باید گفت تصور انسان‌ها بدون هیچ رابطه اجتماعی امکان‌پذیر نیست.

 

فواید روابط اجتماعی

بسیاری از افراد این پرسش را مطرح می‌کنند که فایده داشتن روابط اجتماعی سالم و قوی چیست و چه کاربردی در زندگی دارد؟ در پاسخ به این سوال می‌توان موارد زیادی را برشمرد که به خوبی مزایای روابط اجتماعی تقویت شده را بیان می‌کنند:

 

1. افزایش روحیه همکاری و کار تیمی

داشتن روحیه همکاری و انجام کارهای تیمی مهارتی است که باید به درستی و به مرور زمان در خود تقویت کنید. داشتن رابطه اجتماعی قوی و موثر تا حد بسیار زیادی کمک می‌کند در فعالیت‌های جمعی و گروهی عملکرد بهتری داشته باشید.

 

2. آشنایی با افراد جدید

یکی دیگر از فواید روابط اجتماعی آشنایی با افراد جدید و آدم‌های تازه است. این کار کمک می‌کند که روحیه بهتر و سلامت‌تری داشته باشید و روابط میان فردی مفیدی را برقرار کنید. فرصت آشنایی با افراد جدید همان چیزی است که در ایجاد روابط اجتماعی تازه به دست می‌آید.

 

3. پرورش مغز

تحقیقات جدید می‌گویند که هر چه یک فرد از نظر روابط اجتماعی و ارتباط با دیگران قوی‌تر باشد، پرورش مغز او نیز بهتر انجام می‌شود و به این صورت از نظر سلامت روان فرد سالم‌تری است.

 

4. حمایت اجتماعی

    زمانی که  ارتباطات اجتماعی قوی و موثری را شکل می‎دهید یا آن را شروع و تقویت می‌کنید، در واقع برای داشتن حمایت‌های اجتماعی در زمینه‌های مختلف به خودتان کمک کرده‌اید.

 

5. تبادل تجربه و اطلاعات

از دیگر فواید روابط اجتماعی می‌توان به تبادل تجربه و اطلاعات اشاره کرد. هر اندازه که روابط اجتماعی قوی‌تری داشته باشید، به همان میزان هم تجربه و اطلاعات شما بیشتر خواهد بود.

 

6. دوری از احساس تنهایی

تنهایی احساسی است که در بلند مدت می‌تواند انزوا و گوشه‌نشینی، افسردگی و بسیاری از مشکلات روحی را برای شما به وجود آورد. با برقراری ارتباطات اجتماعی با دیگران این احساس را نخواهید داشت و درگیر افسردگی‌های ناشی از تنهایی نمی‌شوید.

 

7. اعتمادبه‌نفس و ارزشمندی

مهم‌ترین فایده برقراری روابط اجتماعی، افزایش اعتمادبه‌نفس و احساس ارزشمندی است. زمانی که شما با افراد دیگر ارتباط برقرار می‌کنید، احساس ارزش و اعتبار بیشتری درون شما شکل می‌گیرد و به این صورت حس درونی بهتری نسبت به خودتان خواهید داشت.

 

8. درک بالاتر نسبت به خود و دیگران

بهبود روابط اجتماعی و تقویت آن‌، به شما کمک می‌کند در درک و شناخت خودتان و دیگران بهتر عمل کنید. بنابراین می‌توانید در میان افرادی که روابط اجتماعی بالاتر و قوی‌تری دارند، شناخت بیشتر نسبت به خودشان و دیگران را به وضوح ببینید.

 

راهکارهایی برای بهبود روابط اجتماعی 

شناخت بهترین راهکار برای تقویت روابط اجتماعی کمک می‌کند که این مهارت مهم و کاربردی را در خودتان شکل دهید تا بتوانید از مزایای بی‌نظیر آن در زندگی خود بهره‌مند شوید. مهم‌ترین راههای تقویت روابط اجتماعی در موارد زیر یافت می‌شوند:

 

بیان احساسات

مهم‌ترین قدم برای تقویت روابط اجتماعی بیان راحت احساسات است. سعی کنید در ارتباط با هر فردی، خانواده، همسر یا فرزندان، دوستان، همکاران و ... درباره احساس خود نسبت به اتفاقات صحبت کنید. شما قرار است با این افراد ارتباط برقرار کنید بنابراین آگاه کردن آن‌ها نسبت به احساساتی که در ارتباط با آنان تچربه می‌کنید بسیار اهمیت دارد.

 

همدلی و همراهی

یکی از قوانین روابط اجتماعی و تقویت آن در خود، همدلی و همراهی با دیگران است. زمانی که شما تلاش می‌کنید احساسات فرد مقابل خود را به خوبی بشناسید و با همدلی و همراهی بیشتری با او برخورد کنید، مهارت‌های یک رابطه اجتماعی سالم و قوی را همم در خودتان تقویت کرده‌اید.

 

صداقت و راستگویی

از اصول تقویت روابط اجتماعی می‌توان به صداقت و راستگویی اشاره کرد. هر اندازه با دیگران صادق باشید، جلب اعتماد میان شما بهتر شکل می‌گیرد و به این صورت روابط اجتماعی قوی‌تری را هم تجربه می‌کنید.

 

احترام به دیگران

اگر می‌خواهید روابط اجتماعی خود را تقویت کنید، بهتر است به دیگران احترام بگذارید. احترام قائل شدن برای اطرافیان با هر سن و جایگاهی، می‌تواند رابطه اجتماعی را به خوبی در شما تقویت کند.

 

یادگیری سکوت

به همان اندازه که گفت‌وگو و تلاش برای ایجاد ارتباط به تقویت روابط اجتماعی کمک می‌کند، سکوت کردن در برخی موقعیت‌ها هم بسیار لازم و ضروری است. بنابراین حواستان باشد که در ارتباطات اجتماعی، سکوت کردن به موقع هم خودش نوعی ایجاد رابطه است!

 

توجه به شخصیت افراد

موارد زیادی وجود دارد که در برخورد با دیگران دچار سوءتفاهم می‌شوید و همین اتفاق روابط میان شما را خراب می‌کند. حتما این نکته را در نظر بگیرید که در هر رابطه‌ای با اطرافیان به خوبی شخصیت آن‌ها را بشناسید. این کار به پایداری روابط اجتماعی شما و جلوگیری از ایجاد سوءتفاهم در میانتان جلوگیری می‌کند.

 

دوری از عیب‌جویی

عیب‌جویی و انتقاد بیش از اندازه از دیگران می‌تواند روابط اجتماعی شما را ضعیف کند. بنابراین تلاش کنید که در برقراری روابط خود به موقع و به اندازه کافی انتقاد کنید و عیب‌جویی همراه با تحقیر را کنار بگذارید.

 

یافتن مشترکات و مشابهات

از دیگر راهکارهای تقویت روابط اجتماعی باید به یافتن مشترکات و مشابهات میان خود و دیگران اشاره کرد. هر اندازه این مشابهات و مشترکات بیشتر باشند، ارتباط موثرتر و عمیق‌تری هم شکل می‌گیرد.

 

ساده صحبت کردن

از دیگر کارهایی که برای برقراری روابط اجتماعی قوی‌تر باید انجام دهید، ساده صحبت کردن است. این کار کمک می‌کند که دیگران حرف شما را هر چه بهتر بفهمند و برقراری ارتباط با آن‌ها آسان‌تر شود.

 

آشنایی با آدم‌های جدید

کمی از حلقه همیشگی‌تان فاصله بگیرید و با افراد جدید آشنا شوید. آشنایی با آدم‌های جدید، ورود به دنیای جدید و متفاوتی است که به تقویت روابط شما کمک می‌کند. هر چه با افراد جدیدتر آشنا شوید، دایره ارتباطات شما گسترده‌تر و قوی‌تر خواهد شد.

 

روابط اجتماعی از چه سنی اهمیت دارد؟

بسیاری از والدین این پرسش را مطرح می‌کنند که روابط اجتماعی از چه سنی اهمیت دارند و روابط اجتماعی کودکان و نوجوانان اهمیت دارد یا نه؟

در پاسخ به این سوال باید گفت روابط اجتماعی و توانایی برقراری ارتباط با دیگران از همان سال‌های ابتدایی کودکی اهمیت دارد. هر اندازه فرد بزرگتر می‌شود، اهمیت و نقش این روابط نیز در زندگی او پررنگ‌تر می‌شود.

بنابراین اگر کودک یا نوجوان شما هنوز مهارت‌های برقراری رابطه اجتماعی را نیاموخته و یا در عمل به آن ضعیف است، بهتر است در راستای تقویت این مهارت‌ها و آموزش راهکارهای آن اقدام کنید.

 

درمان روابط اجتماعی ضعیف 

درمان روابط اجتماعی ضعیف دغدغه همه افرادی است که دوست دارند عملکرد اجتماعی بهتری داشته باشند. تبدیل رابطه اجتماعی ضعیف به یک رابطه اجتماعی کارآمد و تقویت شده کار چندان آسانی نیست و نیاز به زمان و صبوری دارد. اما برای درمان این مورد می‌توانید از راهکارهای گوناگونی بهره بگیرید:

 

مشاوره

مشاوره و صحبت با یک روانشناس متخصص می‌تواند شما را در مسیر تقویت روابط اجتماعی قرار دهد و به این صورت روابط اجتماعی ضعیف شما را رو بهبودی ببرد.

مشاور یا روانشناس با بررسی دقیق علت مشکلات شما می‌تواند راهکارهای عملی و مفیدی را در این زمینه به شما ارائه کند.

 

شرکت در اجتماعات

شاید این کار در اول مسیر برای شما مشکل باشد یا شما را با خجالت، احساس ترس و ناامنی روبه‌رو کند. اما تلاش برای شرکت در اجتماعات و دیدن افراد جدید، به خوبی می‌تواند روابط اجتماعی شما را تقویت کند.

 

گسترش دایره دوستی

هر چه دایره دوستی خود را گسترده‌تر کنید، در انجام روابط اجتماعی عملکرد بهتری خواهید داشت. بنابراین تلاش کنید که دوستان جدیدی را پیدا کنید و هر روز این دایره را گسترش دهید. به این ترتیب کم کم می‌توانید رشد خودتان را در زمینه روابط اجتماعی ببینید.

 

بهترین مرکز درمان روابط اجتماعی ضعیف

برای تقویت روابط اجتماعی خود نیاز به مرکزی دارید که با ارائه راهکارهای درست و کاربردی از سوی متخصصان، بتواند تا حد زیادی مشکل شما را مرتفع کند. یافتن کلینیک‌ها و مراکز مشاوره در این مسیر بسیار مهم است و می‌بایست مراکزی را انتخاب کنید که امکان بررسی پیشینه و سوابق آن وجود دارد.

کلینیک روانشناسی و مشاوره افق سلامت با دارا بودن بهترین درمانگران در زمینه‌های گوناگون آماده ارائه خدمت به شماست. فقط کافیست وارد سایت رسمی کلینیک افق سلامت شوید و خدمات مورد نیاز خود را انتخاب کنید.

با ورود به سایت رسمی کلینیک افق سلامت امکان بررسی رزومه کاری و تحصیلی درمانگران نیز وجود دارد و به این صورت یک انتخاب مطمئن و با دقت خواهید داشت.

افق سلامت خدمات خود را در زمینه‌های گوناگون مشاوره و روان درمانی فردی، مشاوره خانواده، زوج درمانی، مشاوره و روانشناسی کودک و ... ارائه می‌دهد. 

 

سخن آخر

روابط اجتماعی یکی از مهم‌ترین مهارت‌هایی است که هر فردی در زندگی باید آن را بلد باشد و یا در خود تقویت کند. داشتن روابط اجتماعی قوی از سال‌های ابتدایی زندگی یک نیاز ضروری است.

اگر از آن دسته افرادی هستید که در زمینه روابط اجتماعی چندان قوی نیستید، می‌تونید با انجام تمرین‌هایی این مهارت را در خودتان تقویت کنید. درمانگران ما در مرکز افق سلامت از ابتدا تا انتهای مسیر سلامت روان را در کنار شما خواهند بود.

 

لینک کوتاه:

zood.link/dyrlm

مشاهده متخصصین روان درمانی و مشاوره نوجوان

مشاهده خدمات مشاوره فردی و روان درمانی